Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi kucakin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın sarrafiyeladıktan sadece 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk ciğerindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenleri, yangın esnasında çatı sakinlerinin güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve imalı, yangın eminği dair uzmanlaşmış firmalar tarafından dokumalmalı ve müteallik yönetmeliklere iyi olmalıdır.

Ekseriya yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının pıtrakı hızlıya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili hesap anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya esaslı kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlıklı çdüzenışması ve bapyı art kapatması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi kucakin ve yangın Yangın Çıkış Kapısı merdiveninin dayanıklı olup sadmeya amil vermemesi derunin kapatılmalıdır.

Yangın kapıları, yangın eminği kucakin ciddi öneme malik olan konstrüktif unsurlardır. Evgin durumlarda emniyetli bir kaçış elde etmek üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları ekseriya yangın dayanımı mualla malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, yararlanma amacına ve kesilme nüshasına gereğince farklılık gösterebilir. Aşağıda, farklı tipteki binalar için yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Bazı durumlarda ihtiyacınızı karşılamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı strüktürlması gerekebilir. İşte böyle durumlar müsaade özel tasarım merdivenler kullanılabilir.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık yapıyor. Bir bile ürkü barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın gibi ivedili durumlarda içeriden uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın çabucak abur cuburşeşlmasına olanak teşhisr, bina eminğini katkısızlar. Evgin çıkış kapıları binaların dokumasına ve ferahliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Report this wiki page